En declaracions a l’ACN, Mas ha defensat que no hi va haver irregularitats en l’adjudicació d’obra pública mentre ell era a la Generalitat i ha lamentat que s’acusi Osàcar de tràfic d’influències quan no s’han investigat els contractes d’obra pública del Govern. L’exsecretari general de CDC ha descartat responsabilitats polítiques després d’aquesta primera sentència. Recorda que Convergència ja no existeix com a partit polític i creu que la resolució judicial no afectarà negativament el PDeCAT.

El PDeCAT es desvincula de CDC

Una de les valoracions més esperades sobre la sentència del cas Palau era la que fes el PDeCAT, hereu polític de Convergència. A través d’un comunicat, el partit, que abans presidia el mateix Artur Mas, assegura que és “una formació nova” que va néixer amb “l’exercici de la transparència com un dels seus objectius més importants”.

En aquest sentit, el PDeCAT es compromet a actuar “amb diligència i contundència” davant qualsevol cas de corrupció i deixa clar que respecta les decisions judicials. Això sí, també manifesta “el respecte per a la presumpció d’innocència de les persones afectades en aquest tipus de processos fins que no hi hagi una sentència definitiva”.