El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera, ha carregat contra el PSC per governar la ciutat amb Ada Colau i per donar suport als pressupostos de la Generalitat per al 2023. “Mentre el PSC mantingui Colau a l’Ajuntament i els independentistes a la Generalitat, els barcelonins no aixecarem el cap”, ha afirmat Sirera en una compareixença al Parlament. El candidat ha presentat un paquet de 38 esmenes als comptes catalans i ha demanat al PSC que les voti.

També hi ha hagut crítiques als socialistes per la gestió de la seguretat a Barcelona. Sirera ha dit que “el PSC és el principal responsable de la manca de seguretat” a la ciutat perquè gestiona aquesta àrea. Entre les esmenes presentades als pressupostos de la Generalitat hi ha la petició de 3.000 mossos d’esquadra més per a Barcelona, 20 M € per a llars d’infants o 12 M € per a beques menjador.

Barcelona està patint una pinça horrible entre un Ajuntament que no sap gestionar i una Generalitat que no vol Barcelona, amb el PSC com a element comú”
Daniel Sirera, candidat del PP a l’alcaldia

Crítiques al pla per fomentar el català

En la mateixa compareixença, Daniel Sirera ha carregat contra el Pla d’acció per a promoure l’ús del català a Barcelona que ha presentat l’Ajuntament aquest dimecres. El candidat del PP ha criticat que s’hi destini un pressupost de 24 M € perquè “la ciutat té prou problemes”. Sirera creu que el pla es dedicarà a “perseguir el castellà” i ha dit que si després de les eleccions municipals té opcions de governar, destinarà els diners a rotular en les dues llengües.