pessebre sant jaume 2023 barcelona
Foto del pessebre del 2022

El líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, s’ha avançat i ha obert el debat anual sobre el pessebre que s’instal·la cada Nadal a la plaça de Sant Jaume. En un comunicat, Sirera ha reclamat a l’alcalde, Jaume Collboni, que aquest any instal·li “un pessebre tradicional” perquè sigui l’epicentre de les festes de Nadal a Barcelona. També vol recuperar la pista de gel a la plaça de Catalunya.

Daniel Sirera lamenta que en els mandats d’Ada Colau l’exalcaldessa va imposar “perjudicis ideològics” amb el pessebre i “va menysprear aquest símbol de Nadal”. “Barcelona mereix un pessebre a l’altura”, ha afirmat el dirigent del PP, que reclama una instal·lació que faci justícia a la tradició pessebrista de la ciutat. Sirera diu que això no és incompatible amb altres pessebres als districtes que combinin “modernitat amb tradició nadalenca”.

L’any passat, el pessebre va tenir un format diferent i va ser un mapatge de vídeo interactiu que es va projectar a la façana de l’Ajuntament. El 2021, es va apostar per una instal·lació que va expandir-se més enllà de la plaça de Sant Jaume amb figures lluminoses. El 2020 no n’hi va haver per la pandèmia. El pessebre del 2019 va recrear unes golfes i el del 2018 va simular un gran àpat familiar.

Recuperar la pista de gel

A banda del pessebre, el líder municipal del PP també ha demanat a l’alcalde que recuperi la pista de gel a la plaça de Catalunya que es va instal·lar en el mandat de Xavier Trias i que Colau va descartar. “Barcelona ha d’aspirar a ser un referent de Nadal com ho són altres grans capitals europees”, ha apuntat Sirera.

On sí que hi haurà una pista de gel aquest Nadal és al Recinte Modernista Sant Pau, amb motiu de la nova edició d’Els Llums de Sant Pau.