El candidat del PP a l’alcaldia, Daniel Sirera, ha marcat línies vermelles en la negociació per formar govern a Barcelona, després de les eleccions municipals 2023. Assegura que no donarà suport a un Ajuntament indepentista ni amb Colau. El líder popular ha explicat que ja s’ha posat en contacte amb Xavier Trias, guanyador dels comicis amb 11 regidors, i Jaume Collboni, que en va aconseguir 10 per al PSC, i diu que, de moment, està “decebut” amb les converses.

Sirera ha advertit als dos partits que van obtenir més regidors que “no donaré un xec en blanc” i ha remarcat que “hauran de decidir, si volen el suport del PP, a què estan disposats a cedir“. En aquest sentit, adverteix: “Un alcalde que es presenta per convertir Barcelona en la capital d’una Catalunya independent que no hi compti, i si algú vol ser alcalde per trobar-me Colau al govern al cap de dos mesos, amb mi q no hi compti”.

Sirera aposta per involucrar-se al govern municipal

El candidat del PP diu que vol “condicionar el futur municipal tots els dies del mandat” i per això ha afirmat que li agradaria ser al govern municipal. “No he vingut a fer alcalde algú i passar-me quatre anys mirant-m’ho des de lluny, vull involucrar-me en el govern”, ha dit, tot i que ha reconegut que “això no només depèn de mi”.

Si els altres volen governar en solitari s’haurà de parlar, però la voluntat és implicar-me al màxim en la governabilitat de Barcelona”
Daniel Sirera, candidat del PP

Sirera ja va avisar aquest dimecres que està disposat a “escoltar” Trias, però que decidirà en funció del programa i de les propostes per Barcelona. En aquesta mateixa línia, aquest dijous ha plantejat mesures clau en matèries com seguretat i ocupacions, economia, neteja o mobilitat, unes propostes que presentarà a Trias i a Collboni per negociar el seu suport a la investidura. Per concretar-les, Sirera té previst reunir-se amb agents econòmics, socials, culturals i constitucionalistes.