Xavier Trias adverteix Jaume Collboni que incorporar els comuns al govern de la ciutat seria reeditar el “fracàs” de la coalició del mandat passat i s’ofereix per explorar un pacte alternatiu: “Ell diu que vol un govern de progrés. Doncs això seria amb mi, i no pas amb la senyora Colau. Si el pacte és amb Colau seria un govern que va a la catàstrofe“, ha dit en una entrevista al ‘bàsics‘. En plenes negociacions del PSC per aprovar el pressupost municipal i tancar un pacte de govern, el líder de TriasxBCN ha explicat que ha instat Collboni a tenir una trobada amb ell.

Trias: “No deixarem que juguin amb nosaltres”

Alhora, Trias ha admès que, veient les declaracions de Collboni, “el més lògic és que TriasxBCN no entri al govern, sinó que siguem oposició“, i ha lligat el pressupost amb el pacte de govern: “Si ens posen a l’oposició, no els aprovarem els pressupostos“, ha assegurat. “Tenim sentit de l’humor, però fins a cert punt; si decideix que mana amb uns, el que no deixarem és que juguin amb nosaltres”, ha dit. Si és en el paper d’oposició, però, l’exalcade a subratllat que podrà haver-hi punts d’entesa amb temes com la Copa Amèrica de Vela, el Mobile World Congress o la recuperació d’interiors d’illa de l’Eixample.

Vol que Sánchez continuï com a president del govern

Quan se li ha preguntat per les negociacions per formar govern a Espanya, Trias ha expressat simpatia per Pedro Sánchez: “Vull que continuï de president del govern, però és ell qui ha de moure les peces”. També ha afegit que el discurs d’investidura d’Alberto Núñez Feijóo no l’ha decebut perquè “és llest i en sap, de dialèctica”, però ha lamentat la seva actitud, ha dit, vers Catalunya.