Pedro Sánchez anuncia la vacunació de la covid per al gener 2021

(ACN).- El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que es fixarà una estratègia única de vacunació per a tot l’estat acordada amb un grup d’experts multidisciplinar en el qual hi haurà representats de les comunitats autònomes, del Consell Interterritorial i de bioètica. Sánchez ha precisat que l’estratègia preveu uns 13.000 punts de vacunació desplegats per tot el territori espanyol amb l’objectiu de garantir-hi un “accés equitatiu” dels grups prioritaris. També s’impulsarà un sistema d’informació i registre per al seguiment i l’avaluació de la vacunació.

Prioritzar sanitaris i gent gran

La intenció del Govern espanyol és que el procés de vacunació comenci el mes de gener i que bona part de la població quedi vacunada durant el primer semestre del 2021. Sánchez no ha volgut avançar quins seran els primers col·lectius a rebre les dosis. “No vull avançar-me, però tindrem en compte col·lectius com els sanitaris o la gent gran” ha explicat.

El president ha avisat que els mesos que venen seran “molt durs” però també ha afegit que “el full de ruta” està traçat. Una estratègia que anirà acompanyada de les recomanacions dels professionals científics i sanitaris, gestionada per les comunitats autònomes.

Precisament, Sánchez ha fet referència a les festes de Nadal, les quals assegura que seran “diferents”. En aquest sentit, ha avançat que s’està treballant en una planificació específica per a aquelles dates, per evitar empènyer l’estat a una tercera onada. “Farem unes recomanacions comunes per a totes les comunitats” ha avançat.