Irene Rigau, consellera d'Ensenyament "La col·laboració tan intensa de l'Ajuntament, que no només ha col·laborat en els aspectes d'infraestructura sinó també d'èxit escolar, els programes de reforç, les activitats d'estiu, la millora global del sistema educatiu a Barcelona, el que sí que li puc dir és que en tres anys s'eliminaran els mòduls a Barcelona. D'aquí a tres anys totes les escoles tindran edifici propi. La Maquinista és la que encara té aquesta previsió en mòduls però també evidentment quedarà substituïda per edifici. I l'institut que posarem en marxa ara a Viladomat naixerà en mòduls però també ja està prevista la construcció de l'edifici que ha d'acollir aquell alumnat. L'Univeris i els Encants són les que està la cosa més avançada."

Irene Rigau ha explicat que el nou Institut Viladomat, que iniciarà l’activitat  el curs vinent en mòduls prefabricats, té “prevista la construcció de l’edifici”. La consellera manté que les quatre escoles que van començar el curs actual en barracons i el nou Institut Viladomat, que “naixerà en mòduls”, tindran edifici en un període de tres anys. El pronòstic inclou l’Escola La Maquinista, que el proper curs 2015-2016, l’escola es traslladarà a un solar municipal.

A l’inici de curs, el regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ja havia explicat que l’objectiu del consistori era que el 2016 no hi hagués cap centre educatiu d’infantil i primària en mòduls. Al febrer, va especificar que  preveia “corregir aquesta situació el 2015”, tot i que el cas de La Maquinista depenia del pla d’ampliació del centre comercial.

“Els mòbils han arribat per quedar-se, no podem posar portes al camp”

Irene Rigau s’ha referit també a l’ús que s’ha de fer dels telèfons mòbils a l’aula. Segons la consellera, el més important és “no ser addicte al mòbil”, i ha remarcat la necessitat d’educar els alumnes a casa sobre en quines situacions es poden fer servir els telèfons i en quines no. Rigau ha afirmat que és més educatiu permetre els mòbils “quan ho diem” que no prohibir-ne l’ús.

Rigau també s’ha referit a l’informe mèdic que es reclamarà als pares dels alumnes de P3 d’escoles d’entorns desafavorits. La consellera assegura que servirà per veure “quin tipus de formació podem donar als ensenyants perquè sigui útil” però que aplicar-ho a “70.000 alumnes de cop és difícil”, i que és per això que es començarà amb les anomenades escoles d’’alta complexitat’. “Si això pot portar beneficis, qui necessita aprofitar-se’n més són aquells que tenen una situació més difícil”, ha remarcat.