Segons Xavier Domènech, l’horitzó d’una reforma constitucional no pot significar que durant el camí hi hagi immobilisme. Hi ha moltes millores per al país, ha dit, que es poden aconseguir amb modificacions de lleis orgàniques.

El candidat dels comuns també ha assegurat que la Constitució espanyola actual “no hauria estat possible” amb els dirigents polítics d’ara com Mariano Rajoy o Albert Rivera, per massa progressista en alguns punts. Domènech, a més, ha ironitzat amb l’acord que van anunciar els socialistes amb el PP per reformar la Constitució a mitjan octubre. “És un partit que només serveix perquè li robin la cartera”, ha assegurat en referència als socialistes. I ha afegit: “I la cara que els ha quedat” a Pedro Sánchez i Miquel Iceta després que Rajoy refredés l’opció de la reforma.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha alertat a més que “reformar la Constitució per anar a propostes més centralistes i polítiques més antisocials és el gran somni de Ciutadans”. També s’ha referit a l’expresident de la Generalitat Pasqual Maragall, de qui, ha dit, no se l’imagina “fent-se ‘selfies’ amb Albiol, ni defensant el 155”.

El debat sobre la Constitució ha protagonitzat l’acte de campanya dels comuns aquest dimecres a l’ESCI-UPF. El candidat ha estat acompanyat, a més de Gerardo Pisarello, de la secretària general de Podem a Andalusia, Teresa Rodríguez, i del catedràtic de dret constitucional Javier Pérez Royo.