Xavier García Albiol ha dit als joves de Nuevas Generaciones (NNGG) que “tindran un paper clar” el 21-D per “posar punt final a l’època més grisa” de Catalunya. Per Albiol, el procés independentista ha estat letal. El líder de NNGG, Diego Gago, ha instat els seus companys a no deixar de treballar per la seva llibertat i a convertir-se en “artífexs perquè hi hagi una nova transició”.

Si aquest dimarts Albiol va alertar els jubilats que la independència posaria en risc les pensions, l’endemà el candidat del PP s’ha adreçat als votants més joves. Davant dels membres de NNGG, els ha animat a “alçar la veu” per trencar el full de ruta sobiranista perquè, ha dit, “no hi ha res més antic i passat de moda que ser independentista”.

Coincidint amb el 39è aniversari de la Constitució espanyola, el popular també ha dit que els valors que defensen els partidaris a la independència “representen tot el contrari” a la Carta Magna: “Tancar-se en un mateix i aïllar-se de la realitat”. En acabar l’acte amb les joventuts del PP —que han fet un grafit per representar l’amor entre Catalunya i Espanya—, Albiol ha anat a la manifestació en defensa de la Constitució.