RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Una candidatura de confluència s'ha d'expressar en una llista conjunta que aniria més enllà del que és ICV-EUiA, però en cap cas no significaria la dissolució d'ICV-EUiA sinó una aportació important de la nostra candidatura. Segueix sent la nostra aposta, perquè pensem que és el millor per a la ciutat i per als barris. Nosaltres no volem parlar tant dels actors i els subjectes de la confluència. Volem parlar més dels problemes de la gent. Creiem que la confluència s'ha de fer amb la base de diagnosticar els problemes de la gent i quins són els drets, les aspiracions de millora radical de la gent i dels barris de Barcelona. Aquí no hi sobra ningú i que cadascú hi pot fer la seva aportació."

Ricard Gomà ha assegurat aquest dilluns que la coalició ICV-EUiA i Guanyem Barcelona, la plataforma liderada per Ada Colau, estan en procés de construcció d’una llista conjunta que es presentaria a les eleccions municipals de 2015: “És un procés col·lectiu i inèdit”. Gomà ha assegurat que una fragmentació dels partits polítics “és donar la victòria a Trias”. Gomà tampoc no s’ha volgut pronunciar sobre qui encapçalaria aquesta candidatura: “Posem al davant el contingut, després ja parlarem de la llista de la candidatura”.

Gomà convida la CUP a sumar-s’hi

Gomà també s’ha referit a la CUP Barcelona, que dubta de compartir candidatura amb ICV-EUiA: “Aquí no hi sobra ningú i cadascú pot fer-hi la seva aportació”. El president del grup municipal ha afirmat, a més, que “la nova confluència no reproduirà els pactes d’unitat d’esquerres de fa uns anys”.

Gomà no s’ha sumat, com han fet altres formacions polítiques, a demanar la dimissió de la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, arran del conflicte que va esclatar a l’estiu entre veïns i turistes a la Barceloneta: “Homs no és l’única responsable”. Ricard Gomà ha criticat el model actual de turisme i ha assegurat que calen “alternatives”.