Les primeres reaccions a la reducció de taules a les terrasses de la Vila de Gràcia no han trigat a arribar. La nova ordenança singular reduirà les taules de 225 a 218. Des de l'associació de veïns estan contents amb el resultat tot i que reconeixen que el procés participatiu per arribar fins aquí no ha estat fàcil. ANTONI RAMON, AVl Vila de Gràcia Ha estat conflictiu perquè hi ha interessos diferents. Per primera vegada es redueix el número de terrasses i es racionalitza el procés." Però la nova normativa no convenç a tothom. Els restauradors de la plaça de la Vila asseguren que no se'ls ha escoltat durant el procés participatiu i asseguren que malgrat perdre només dues taules per establiment, suposa una reducció important dels beneficis. MELISSA PRIVITERA, Associació de Bars i Restaurants de la Vila de Gràcia "Dos mesas es el 16 % de facturación menos. Nos afecta mucho porque tenemos el mismo personal para cubrir menos demanda i menos facturación." L'ordenança singular afecta set places de la Vila de Gràcia, a més d'espais concrets dels districtes de Sant Andreu, Horta i Sarrià - Sant Gervasi. Ara s'obre un període per presentar al·legacions a la normativa abans no s'aprovi definitivament.

Aquest diumenge, la Comissió Tècnica de Terrasses, integrada per funcionaris municipals i representants dels comerços, va informar favorablement de les propostes d’ordenació singular de set places de la Vila de Gràcia. La reducció és mínima, set taules, però amb la nova distribucions es pretén millorar la mobilitat i l’aspecte del paisatge urbà. Un resultat que satisfà a l’associació de veïns perquè per primera vegada s’han reduït les taules i s’ha fet un esforç per racionalitzar-les. Tot i que reconeixen que el procés participatiu per arribar fins aquí ha estat conflictiu, perquè hi havien diversos interessos confrontats.

Però la nova normativa no convenç a tothom. Els bars i restaurants de les places de la Vila, la Virreina i la Revolució perdran, en conjunt, 17 taules. Per això, els propietaris d’aquests establiments s’han organitzat en una plataforma i recullen signatures contra les noves ordenacions singulars. Els restauradors asseguren que no se’ls ha escoltat durant el procés participatiu i afirmen que malgrat perdre només dues taules per establiment, això suposa una reducció important dels beneficis. Melissa Privitera, de l’Associació de Bars i Restaurants de la Vila de Gràcia, calcula que aquesta reducció suposarà un 16 per cent menys de facturació anual. Des del col·lectiu es queixen perquè sense aquestes taules han de continuar tenint els mateixos efectius, tant dins com a fora, però facturaran menys.

L’ordenança singular afecta set places de la Vila de Gràcia, a més d’espais concrets dels districtes de Sant Andreu, Horta i Sarrià – Sant Gervasi. Ara s’ha obert un període per presentar al·legacions a la normativa abans no s’aprovi definitivament.