Fins al moment, els funcionaris dels equipaments municipals eren els encarregats d’acceptar o desestimar les peticions que les entitats religioses fan per utilitzar els espais per al culte. Això es devia a la manca d’un criteri unificat a tots els equipaments, fet que produïa situacions de discriminació. A partir d’ara, però, totes les direccions dels centres de titularitat pública rebran un protocol per garantir un tracte igualitari.

Algunes comunitats religioses de la ciutat han assistit a la presentació de la mesura de govern i han coincidit a valorar-la positivament. La representant de la comunitat jueva Bet Shalom de Catalunya, Maria Prieto, ha destacat la importància que els funcionaris “aprenguin el per què i el com” i el coordinador de la Federació Consell Islàmic de Catalunya, Jamal El Attouaki, ha afirmat que el document evitarà les “polítiques discriminatòries” que algunes comunitats patien quan els equipaments preferien acollir actes esportius que de culte.

Per la seva banda, el secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya, Guillem Correa, també ha demanat que el protocol suposi l’inici “d’un procés de participació en què la veu de les entitats religioses sigui escoltada”, mentre que el representant de la comunitat cristiana del Poble-sec i el Raval, Joan Cabots, ha remarcat la necessitat de “conèixer millor la diversitat religiosa”, tant entre la societat civil com dins de les pròpies confessions.