La gent ha començat arribar al Parc de Can Dragó cap a les 17 h. A les 19 h han començat els parlaments, en els quals ha intervingut, entre altres, el president de l’associació, Rafael Arenas. Fins llavors ha sonat  música en directe, tant rock català com espanyol, com a demostració dels seus dos sentiments. A més, un globus aerostàtic i diverses parades de l’entitat han amenitzat la tarda els assistents.

L’associació, creada el 2014 per defensar la unitat d’Espanya, ha aprofitat l’acte per denunciar el “procés autoritari que estan portant a terme els nacionalistes” segons Rafael Arenas, president de l’entitat. En el seu parlament a l’escenari musical, ha deixat clar que “Catalunya és Espanya” i que “ser català és una magnífica forma de ser espanyol. Participem i participarem plenament en el projecte comú espanyol”.

El president de l’entitat també ha lamentat que actualment no es pugui celebrar amb “normalitat i alegria” la festa de la Hispanitat a Catalunya, ja que “el nacionalisme ha segrestat les institucions i tracta d’arrossegar-les fora dels límits que marca la Constitució”. “No ens convertiran en estrangers en el nostre país” ha conclòs Arenas.

Un grup de persones, a l’escenari, han portat cartells amb lletres que han format la frase “Espanya sona bé”, en un acte en el qual l’himne espanyol ha posat punt final als parlaments dels dirigents, però ha continuat amb música en viu fins a les 21 h, quan s’ha fet un piromusical per concloure l’acte.

L’acte, que s’havia de celebrar el 12 d’octubre, però que es va haver d’ajornar per les previsions de pluges, ha tingut el suport del Partit Popular, Ciutadans i el PSC. Els líders de les primeres formacions, Xavier García Albiol i Inés Arrimades, hi han assistit, així com diversos diputats del Parlament. Entre ells, David Pérez, diputat socialista i membre de la Mesa del Parlament. Arrimadas ha reclamat que es posi fi a la confrontació i es canviï “una actitud molt més constructiva, molt més de reforçar els llaços que tenim amb la resta d’Espanya”. Albiol ha destacat que en l’acte hi ha assistit en diverses ideologies però amb un nexe comú “i és que ens sentim profundament catalans i profundament espanyols”.

Una de les novetats d’aquest any, ha estat que Societat Civil Catalana hi ha convidat expressament Carles Puigdemont i l’alcaldessa, Ada Colau, després que aquests assistissin a la manifestació organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana l’11 de setembre.

Aquest any, l’entitat no ha repetit concentracions com els anys anteriors i ha optat per fer una festa molt més festiva plena de música, sense evitar el punt reivindicatiu. Per aquest motiu, Arenas ha anunciat que des de l’entitat no s’ha fet recompte dels assistents. Malgrat tot, la Guàrdia Urbana els ha xifrat en un total de 1.400 persones.

Conjuntament en l’acte d’aquest diumenge, Societat Civil Catalana ha engegat una campanya amb vídeo per promoure els beneficis de la unitat de l’Estat i per denunciar els perjudicis del procés independentista.