Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat disculpes en públic després de respondre amb contundència a una estudiant a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) sobre la seva vestimenta en una entrevista davant d’estudiants de periodisme. En una publicació a Instagram, ha dit que des que és alcaldessa ha “perdut el compte” de les vegades que ha hagut de llegir comentaris sobre la seva manera de vestir i la seva aparença física i que per això ha respost de forma taxativa, però ha afegit: “Encara que cadascuna tingui les seves raons, no m’agrada en cap cas ferir o fer sentir malament a ningú“.

Colau ha compartit les seves disculpes al seu perfil de la xarxa social Instagram, en què ha admès: “He contestat impulsivament que em vesteixo com em dona la gana, sense insultar ningú, però amb un to massa dur“.

“No havia passat mai amb altres alcaldes”

En aquest sentit, l’alcaldessa de Barcelona ha volgut reflexionar sobre els comentaris que, explica, ha hagut d’escoltar els darrers anys sobre la seva aparença física: “Opinions sobre el vestit o el pentinat que he portat a cada acte, sobre si repeteixo els meus conjunts o fins i tot si porto massa escot“. I ha afegit: “Això, evidentment, no havia passat mai amb cap altre dels alcaldes que m’han precedit“.

Després de la contundent resposta de Colau durant l’entrevista, l’alumna que ha plantejat la pregunta sobre la seva vestimenta ha plorat. Quan ha acabat l’acte, l’alcaldessa s’ha acostat a ella per demanar-li disculpes en privat, però hores més tard ho ha volgut fer en públic.