El portaveu del Grup Municipal del PDeCAT, Jaume Ciurana, ha anunciat que deixarà l’Ajuntament a finals de mandat i que no concorrerà a cap llista a les eleccions municipals del 2019. Ciurana va entrar com a regidor el maig del 1994 i al costat d’Alberto Fernández Díaz (PP) és un dels més veterans que hi ha al consistori. Durant l’any que queda de mandat seguirà al grup municipal i ha mostrat plena disposició a ajudar el candidat que guanyi les primàries del PDeCAT a bastir una alternativa al govern d’Ada Colau.

“Al maig del 2019 farà 25 anys, crec que és una etapa prou llarga de servei a la ciutat amb tota la passió que he estat capaç de fer”, ha dit Ciurana. A l’Ajuntament hi va entrar el maig del 1994 després de la renúncia d’un regidor de CiU. Durant el mandat 1995-99 va ser regidor de Sarrià – Sant Gervasi. Després de tres mandats a l’oposició, el 2011 es va convertir en tinent d’alcalde de Cultura en el govern de Xavier Trias.

Jaume Ciurana

La marxa de Joaquim Forn com a conseller d’Interior, l’estiu del 2017, el va situar com a mà dreta de Trias i portaveu del Grup Municipal del PDeCAT. Amb la seva renúncia, el partit Demòcrata perd un altre home fort de l’equip de Xavier Trias. L’exalcalde ja ha dit en reiterades ocasions que també deixarà l’Ajuntament a finals de mandat. El 2015 ja va plegar l’extinent d’alcalde Antoni Vives i l’estiu passat ho va fer Joaquim Forn.