(ACN/redacció) Els regidors de Junts a l’Ajuntament de Barcelona es manifesten obertament a favor que el seu partit es mantingui a l’executiu presidit per Pere Aragonès. “El govern de Catalunya és millor, molt millor, amb la participació de Junts que sense. I tenir-hi o no tenir-hi referents afecta directament la capacitat d’interlocució i la possibilitat d’obtenir resultats positius per als nostres municipis”, defensen en un manifest signat per Neus Munté, Jordi Martí, Ferran Mascarell, Francina Vila i Joan Rodríguez.

Hores abans de la consulta que Junts farà a la militància aquest dijous i divendres, els regidors defensen que els partits polítics seriosos i amb voluntat majoritària es presenten a les eleccions per aplicar el seu projecte polític i, per tant, per governar“. En una piulada, la líder municipal de Junts, Neus Munté, defensa la continuïtat al govern per “encarar les municipals i guanyar a Barcelona”. Tant Munté com el portaveu, Jordi Martí, coincideixen a seguir a l’executiu per “avançar cap a la independència”.

Una aposta per un govern “solvent”

Els regidors de Junts a Barcelona justifiquen la seva posició favorable per responsabilitat, per tenir un govern de la Generalitat “solvent i sensible a les necessitats dels municipis”. Els signants es fan una sèrie de preguntes i davant d’aquests interrogants conclouen que “en política institucional la capacitat de transformació real i transversal es té quan es governa”.

El parer del Grup Municipal de Junts coincideix de ple amb el de l’exalcalde Xavier Trias, que està valorant si torna a la política municipal com a candidat del partit a les eleccions municipals del 2023. Precisament, aquest dilluns, Trias va dir que seria un error que Junts surti del govern. L’exalcalde també va afirmar que la crisi amb ERC a la Generalitat pot amenaçar la seva eventual candidatura el 2023.