L’alcaldessa, Ada Colau, i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, s’han reunit aquest dimecres per abordar les diferències entre els dos socis de govern que han fet encallar el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona per al 2023. Segons fonts consultades per betevé, Colau i Collboni han pactat intensificar les negociacions per arribar a un acord pressupostari en els propers dies en el si del govern municipal.

Per part dels comuns, les converses les liderarà el regidor de Pressupostos, Jordi Martí, i per part dels socialistes hi haurà la tinenta d’alcalde Laia Bonet. Fonts del PSC reiteren que un dels punts on hi ha desacord és en la bonificació de la taxa de terrasses, que el grup de Collboni vol mantenir un any més en el 75 %, com ha demanat el Gremi de Restauració. Segons fonts de les dues parts, aquest és un dels esculls principals en la negociació.

Mesures anticrisi i inversions als barris

Més enllà de les terrasses, els socialistes també remarquen com a punts de desacord la necessitat de fixar un paquet de mesures per donar resposta a la crisi i una llista d’inversions als barris que inclogui actuacions pactades en l’acord de govern, com per exemple avançar en la cobertura de la ronda de Dalt. Tot i això, fonts municipals minimitzen les diferències i asseguren que el grau d’acord entre els dos socis pel pressupost és elevat.

Collboni tenia previst començar aquest dissabte un viatge institucional de promoció de Barcelona a Mèxic, però ha cancel·lat la seva participació per desencallar el pressupost municipal.