Neus Munté, vicepresidenta i portaveu del govern "En cap moment no es va concretar res, la reunió va començar i va acabar de la mateixa manera, amb la ministra Báñez dient que recursos n'hi hauria però no es podia concretar, i que respecte a les xifres de persones refugiades no hi hauria cap concreció fins dilluns, 14, que és la cimera dels estats europeus. Exigim més celeritat, demanem més concreció. L'Estat va molt tard. Des de Catalunya, ajuntaments, diputacions i entitats anem treballant perquè tots els dispositius han d'estar a punt i són moltes les qüestions que hem d'anar coordinant. Ens reunirem també la setmana que ve, amb una comissió més tècnica en què participaran també totes les entitats que ja ens vam reunir dilluns passat al Palau de la Generalitat, i seguirem treballant i coordinant aquesta primera acollida per tenir-ho tot a punt des d'un punt de vista d'equipaments, d'habitatge, perspectiva sanitària, educativa... Hi ha una capacitat important des de la perspectiva de possibles equipaments, entitats potents de la ciutat, per canalitzar tota aquesta solidaritat ciutadana que s'està mostrant amb oferiments de tot tipus que hem de canalitzar adequadament."

L’objectiu és poder-ho tenir tot a punt per quan es concreti l’arribada de refugiats, prevista per “d’aquí a dos o tres mesos”. En aquest sentit, la vicepresidenta ha agraït la col·laboració de la ciutadania, les entitats i els ajuntaments i ha destacat la “bona entesa” amb Barcelona.

Munté ha assegurat que la ciutat “té dispositius interessants i una llarga tradició de suport a les persones refugiades al llarg de molts anys”, i ha destacat la necessitat de coordinar tots els oferiments d’ajuda, no només per a l’acollida sinó també de cara a la integració de tots els nouvinguts.