"Són inversions puntuals amb les quals es poden resoldre situacions que des de fa molt temps els veïns reclamen. La idea i la filosofia que hi ha darrere d'aquest paquet de mesures és que si la ciutat té recursos, i mentre la ciutat tingui recursos aquestes inversions urgents possibles s'han de realitzar. Amb la idea que no sobri ni un euro a les arques municipals quan es faci el balanç comptable de cada any. És a dir, que tots aquells diners disponibles, enlloc d'anar a engrossir superàvit, es dediquin a inversions a la ciutat. Ara d'alguna manera la pilota és a la teulada del govern de la ciutat, no a la nostra. A veure quina resposta tenim per exemple en aquestes respostes que els fem, a veure si estan disposats a incorporar-les o no."
“Entenem que amb el que queda d’any, les despeses que es facin només poden ser d’aquesta índole, immediates, puntuals i úniques, i que no generen despesa recorrent”, ha dit Bosch per defensar el paquet del centenar d’actuacions que han proposat al consistori. Entre les quals, hi ha la compra de l’espai on havia d’anar l’Hotel del Rec Comtal, a Ciutat Vella, o bé més inversió per a les obres del Mercat de Sant Antoni, per tal d’acabar-lo abans que finalitzi l’any. També proposa obrir la primera estació de la Línia 9 del metro a la Zona Franca, tot i que ha reconegut que és competència de la Generalitat. Hi ha actuacions, però, més petites i puntuals, com la millora de les pistes d’atletisme a Can Dragó, a Nou Barris, o bé la instal·lació d’escales mecàniques a la zona nord de Gràcia.
Ara Bosch espera que l’Ajuntament incorpori les propostes: “Potser totes no podrà ser, però sí moltes de les que hem presentat”, ha puntualitzat. D’aquesta manera espera un apropament de l’equip de Barcelona en Comú, després que els retirés la confiança en el ple extraordinari per l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència.