PSC i C’s demanen dues comissions extraordinàries sobre les polítiques que ha fet l’equip de govern en matèria de turisme. “Hem decidit impulsar-les perquè no hi ha hagut explicacions per part de l’equip de govern”, ha dit la presidenta de Ciutadans a Barcelona, Carina Mejías. Així mateix, ha dit que la paralització de les llicències hoteleres tindrà impacte sobre la ciutat perquè algunes empreses demanaran indemnitzacions “milionàries”.

Per la seva banda, el partit dels socialistes, encapçalat per Jaume Collboni, ha assegurat que la moratòria va ser una decisió unilateral sense un debat a fons del model turístics. També critiquen que ha estat una decisió indiscriminada. “No calia fer-ho a tota la ciutat, pot tenir sentit a Ciutat Vella, fins i tot a l’Eixample, on hi ha més pressió turística, però no té sentit a altres zones que no tenen aquest problema”, diu Collboni.

Ciutadans i socialistes demanen, a més, els estudis tècnics en els quals s’ha basat el govern per prendre la decisió. Per tot plegat, demanen que l’equip de Colau reconsideri de la moratòria hotelera i faci marxa enrere.