El projecte proposa reorganitzar i redistribuir l'espai, unificant les diferents àrees: les de jocs infantils i les de passeig. La Plaça del Llagut ja ha patit reformes al llarg dels últims mesos, però els veïns no n'estan contents. Diuen que el problema principal és el terra: el paviment no és planer i això fa que els dies de pluja l'aigua s'hi acumuli. "Cuando llueve mucho, es como que se encharca todo y no se puede pasar apenas" A més, diuen, sotracs com aquests són un perill pels nens i, sobre tot, per la gent gran i amb mobilitat reduïda. "En principi, quan van començar les obres del pisos, de les façanes, van aixecar tota la plaça i no la van deixar tal i com estava abans de començar. Persones grans que els costa caminar, hi han hagut caigudes" "El parque para los niños está bastante mal y tienen que reformarlo un poco porque hace muchos años que están estos columpios. A veces viene uno, se rompe y no lo arreglan y los niños pues muchas veces se pueden hacer daño" El desembre podrán tenir, en principi, dues zones de parterres, tres àrees de jocs infantils i un enllumentat renovat amb fanals tipus LED. També disposaran de més bancs per reposar i una font.

Els treballs serviran per redistribuir els usos que actualment té la plaça i facilitar la relació que hi ha entre els diferents espais, que actualment queden aïllats per les mateixes característiques del lloc. Es mantindrà un únic nivell amb paviment de formigó.

Es retirarà l’enllumenat provisional que hi ha ara a la plaça, instal·lat a les façanes dels edificis que l’envolten, i s’hi posaran fanals LED repartits uniformement. Les zones de jocs infantils estaran separades per edats, de zero a cinc anys i de sis a 12, i tindran terra de cautxú. S’instal·larà mobiliari urbà nou, així com un sistema de reg automatitzat i una xarxa de drenatge.