LAIA ORTIZ, tinenta d'alcalde de Drets Socials i regidora de Sant Andreu: "Trobem incomprensible que es giri l'esquena a una realitat on està morint la gent, on hi ha un exili massiu de països fugint de l'horror, i no comprenem aquesta actitud completament insensible per part de l'estat. Nosaltres insistirem."

El president en funcions ha afirmat amb aquesta carta que tots els processos d’asil s’han d’adequar als protocols europeus, motiu pel qual la proposta de Barcelona ha de passar, primer, pel Ministeri de Treball i Seguretat Social i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

La carta de Rajoy arriba després que Ada Colau i l’alcalde d’Atenes, Georgios Kaminis, arribessin a un acord per traslladar 100 refugiats a Barcelona. Colau va demanar per escrit a Rajoy que n’agilitzés el procés, ja que l’acord bilateral depenia del vistiplau i la col·laboració del Govern espanyol.

La tinenta d’alcalde de Drets Socials i regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, considera “incomprensible que es giri l’esquena a una realitat on està morint la gent” i insta el govern de Mariano Rajoy a canviar la seva actitud. Ortiz també ha afirmat que l’Ajuntament continuarà insistint per accelerar els processos d’acollida a la ciutat.

L’acord entre Barcelona i Atenes havia de funcionar com a prova pilot per acollir més refugiats que actualment es troben a campaments de la capital grega.