La Fiscalia de Barcelona ha interposat dues denúncies, una al jutge degà dels Jutjats d’Instrucció de Barcelona i l’altra al jutge degà de Cerdanyola del Vallès, per les piulades amb insults a algunes de les víctimes de l’accident de Germanwings pel fet de ser catalanes. A més, en un comunicat fet públic aquest dimarts, explica que ha comunicat a altres fiscalies provincials d’Espanya els fets ocorreguts després d’investigar el domicili dels usuaris que van fer les piulades.

Les denúncies són el fruit d’una investigació després del requeriment que va presentar Drets, que denunciava 55 comentaris fets per 38 usuaris de Twitter. En una entrevista a Barcelona FM, Sergi Blàzquez, president de l’associació, s’ha mostrat satisfet per les denúncies: “És una bona notícia saber que després d’un any, finalment la fiscalia s’ha mogut”, ha assegurat.

Tot i això, Blàzquez considera que la catalanofòbia “continua impune” perquè “no hi ha hagut cap detenció ni cap actuació ferma”. Des de l’associació esperen que el jutge “actuï amb professionalitat” a l’hora d’investigar les denúncies. A més, exigeixen rebre tota la documentació del cas com a part implicada.