Aquestes dutxes són el poc que queda de la piscina descoberta d’Horta. Va desaparèixer provisionalment fa sis anys, quan van començar les obres per modernitzar-la juntament amb el complex esportiu del barri. I a punt va estar de fer-ho definitivament. En el mandat anterior, l’Ajuntament, que és l’encarregat de l’obra, la va treure del projecte de reforma de la instal·lació per fer-lo viable, ja que estava aturat per manca de pressupost. FRANCISCO CARMONA, president de la UE d’Horta “Tanto en el aspecto social, como en el económico como también a nivel de barrio, de Horta, porque no tenemos piscina descubierta en Horta des de que se inició la primera fase de obras se perdió la piscina de Horta.” Per a la Unió Esportiva d’Horta, que gestiona l’equipament, la piscina descoberta és vital. Necessiten, però, que finalitzin els treballs al més aviat possible perquè els estan afectant econòmicament. MERCEDES VIDAL, regidora d’Horta-Guinardó “El que farem és que la reforma actual sigui compatible amb poder introduir una piscina coberta a futur que és una demanda veïnal ben explicitada.” Aquesta és la solució que proposa l’equip de govern actual. Les segona fase de les obres ha de començar el setembre i s’hauran d’introduir abans els canvis. Horta recuperarà així la piscina descoberta, però queda per determinar quan. No pot trigar gaire, era un dels punts d’oci i de trobada, sobretot a l’estiu, i és una de les demandes amb més suport als espais de participació ciutadana de la zona.

Fa sis anys que Horta no té piscina a l’aire lliure i aquesta és una de les principals demandes dels veïns de la zona als òrgans de participació ciutadana. N’hi havia una que va funcionar durant més de mig segle i era un dels principals punts de trobada del barri. Va desaparèixer amb les obres de reforma del complex esportiu municipal on s’ubicava. Havia de ser una desaparició momentània, mentre duraven els treballs, però ha durat anys.

El projecte va quedar aturat per manca de finançament i el mandat anterior l’Ajuntament va excloure’n la piscina per fer-lo viable i desencallar uns treballs que estaven afectant econòmicament l’entitat encarregada de gestionar l’equipament, la Unió Esportiva d’Horta. Els seus responsables expliquen que els anys funcionant a mitges a causa de la reforma els estan perjudicant i que esperen poder recuperar la piscina a l’aire lliure perquè era un punt característic i diferencial de les instal·lacions esportives del barri.

Ara l’equip de govern actual aposta per mantenir la piscina dins la instal·lació i possibilitarà que la millora de l’equipament permeti construir-la en un futur.