El comissionat ha explicat que el 2015 es van produir 178 detencions i imputacions per venda ambulant irregular a l’espai public, i que inclou “top manta” i llauners. També ha dit que s’han fet 63.152 denúncies i s’han intervingut 34.000 articles en operacions específiques contra les xarxes de productes falsificats. A més, Recasens ha assegurat que s’han intervingut més de 873.000 articles per part de la Guàrdia Urbana.

El fenomen no està creixent“, ha afirmat Recasens, que ha retret als grups que diguin que aquest cos policial no treballa. “És una ofensa! Treballen i treballen molt”, ha dit.

La portaveu del PP, Àngels Esteller, li ha replicat, però, que “no estic dient que la Guàrdia Urbana no treballi, sinó que no rep ordres de vostès“, una crítica que han subscrit també des de CiU i C’s. Segons la regidora popular, el fenomen del “top manta” està creixent a Barcelona. “No poden generar una impunitat a la ciutat”, ha conclòs.

Des de la CUP, Josep Garganté ha criticat “l’enèsima” criminalització dels manters, mentre que la socialista Carmen Andrés ha admès que és un tema complex de resoldre i que cal fugir de la demagògia. D’altra banda, Jordi Coronas, d’ERC, i president de la Taula de Ciutat que aborda aquest fenomen, ha assegurat que la taula es tornarà a reunir en breu però que mentrestant s’hi està treballant. “Després d’escoltar tots els agents implicats, fins i tot els que no han volgut ser a la taula, començo a tenir sensació que aquesta qüestió acabarà tenint una resolució que garantirà el consens suficient”, ha dit.