JOAQUIM FORN, portaveu del Grup Municipal de CiU "Lògicament això em permet tenir una presència important que lògicament després em pot ajudar. // No és una designació en aquest cas unipersonal que ha de fer el president del grup actual sinó aquí jo crec que s'haurà de fer un procés molt més ampli. // Nosaltres com a partit, en aquest cas de Convergència, estem en un moment també de refundació del partit, de discussió sobre quin model volem, i per tant jo crec que també això lliga perfectament amb el que volem fer a Barcelona. // Tenim un equip important, jo crec que això no és només feina d'una sola persona sinó que és una feina d'equip, també ho deia Xavier Trias, i que per tant tenim persones en le Grup Municipal que capaces de tirar endavant aquest projecte de construir una alternativa."

L’endemà que Xavier Trias assenyalés Joaquim Forn com a successor, el portaveu del Grup Municipal de CiU ha dit en declaracions a BTV que entoma l’encàrrec amb “satisfacció” i que el veu com “un repte personal i col·lectiu”. Forn ha dit que la decisió no ha aixecat crítiques dins del grup municipal. “Sempre hi ha d’haver algú al davant, però és una feina col·lectiva de tots els regidors i altra gent”, ha admès. Forn ha assegurat que disposa d’un equip capaç de bastir una alternativa al govern actual“amb el coneixement que tenim de la ciutat”.

El regidor convergent ha descartat que l’anunci fet per Xavier Trias el situï ja com a candidat el 2019, tot i que ha reconegut que “em permet tenir una presència important que, lògicament, després em pot ajudar”. Joaquim Forn ha afegit, però, que és partidari que l’elecció del candidat es faci amb un procés “més ampli” i que no es limiti a una “designació unipersonal” de Trias. El portaveu de CiU a l’Ajuntament ha insistit que la refundació de CDC a escala nacional lliga amb el que el partit vol fer a Barcelona per buscar “una majoria social” que agrupi “diverses sensibilitats”.

Pel primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, és “una paradoxa” que Convergència vulgui refundar-se “apostant per persones que porten dècades a les institucions i amb vincles tan estrets amb el pujolisme”.