MARIANO RAJOY, president del Govern espanyol "No puede calificarse más de como un acto de provocación de los que pretenden saltarse la ley porqué saben que la ley no está de su parte. El gobierno que presido garantiza y garantizará que no van a lograr ninguno de los objetivos. Y que esta propuesta de resolución, en el caso de ser aprovada por el Parlamento, no tendrá ni un sólo de sus efectos. El Estado no va a renunciar al uso de todos los mecanismos políticos y jurídicos en defensa de la soberanía del pueblo español y del interés general de España." NEUS MUNTÉ, portaveu del govern "Mai una iniciativa d'unes forces polítiques que tenen majoria al Parlament es pot entendre com una provocació, això és com negar la llibertat d'expressió i els mandats democràtics. Aquesta terminologia, que no és gaire diferent de la que estem acostumats a sentir, no és pròpia d'un govern democràtic"

Rajoy ha qualificat la proposta de resolució de Junts pel Sí i la CUP per crear un Estat catalàd’acte de provocació” i ha advertit que el Govern espanyol “garanteix i garantirà que no aconseguiran cap dels seus objectius”. El president de l’executiu espanyol ha afegit que, en cas que sigui aprovada pel Parlament, “no tindrà cap dels seus efectes” perquè l’Estat “no renunciarà a l’ús de tots els mecanismes polítics i jurídics” per defensar la sobirania espanyola i l’interès general d’Espanya.

Per la seva banda, la portaveu del govern, Neus Munté, ha recordat que la resolució ha estat signada per dos grups polítics que tenen majoria al Parlament i, en aquest sentit, ha dit que entendre-la com una provocació es “negar la llibertat d’expressió i els mandats democràtics”.