GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde "El govern vol recuperar el paper de Bcn Regional com un isntrument al servei de la planificació metropolitana i al servei de la ciutadanis, que és el que hauria ser, no un cortijo d'alguns, sinó una agència transparent que funcioni al servei de la ciutadania."

El primer tinent d’alcalde ha explicat que l’informe elaborat per tècnics de l’Ajuntament detecta possibles irregularitats en la contractació d’empreses, l’actuació internacional de l’agència i la contractació de personal. Pisarello ha dit que s’ha tramès aquest informe per obligació i convenciment en la transparència.

El primer tinent d’alcalde ha posat d’exemple la relació de Barcelona Regional amb l’empresa Entorn, de Pere Pujol, amb qui es van signat quatre contractes que no compleixen els plecs de clàusules del projecte o, fins i tot, no se n’ha trobat les factures. Gerardo Pisarello ha afegit que se sospita que es podria haver utilitzat Barcelona Regional per pagar persones que no hi realitzaven cap tipus de feina.

L’Ajuntament demanarà una auditoria completa de Barcelona Regional i engegarà estudis comptables per calcular l’impacte econòmic que aquestes presumptes irregularitats poden haver suposat al consistori.

Barcelona Regional és una agència pública que s’encarrega de planejar l’urbanisme i les infraestructures de l’àrea metropolitana. Durant el darrer mandat depenia directament de la tinència d’Hàbitat Urbà, que ocupava Antoni Vives. Precisament, Vives va anunciar a principis de setembre que deixava la política activa.