RAIMOND BLASI "Estem treballant amb una de les entitats que es va presentar al concurs obert que vam realitzar per gestió cívica, en aquest cas la Federació d'Entitats Ateneu l'Harmonia i, precisament, l'evolució dels mateixos en fa creure que arribarem a un acord per una gestió que portaríem de forma compartida amb un lideratge per part de l'entitat però que respectaria els acords mantinguts. La decisió definitiva de l'Ajuntament se sabrà en els pròxims dies. L'objectiu és que l'acord, o desacord, però jo crec que per descomptat serà acord, es comunicarà en els pròxims dies perquè requereix de la signatura d'un conveni."

Sembla que l’acord perquè la Federació d’Entitats Ateneu l’Harmonia s’encarregui de la gestió cívica del casal de barri de Fabra i Coats és a tocar. El regidor del districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, s’ha mostrat convençut, durant l’entrevista del ‘BTV notícies matí’, que hi haurà acord entre les dues parts i que la rúbrica d’aquesta entesa es produirà en els pròxims dies. Segons Blasi, la gestió serà compartida tot i que ha reconegut que qui liderarà el projecte serà l’entitat.

Un cop es tanqui l’acord també es tancarà una qüestió que ha generat força polèmica al districte en els darrers mesos. L’Ajuntament va convocar un concurs públic que es va declarar desert perquè, segons Blasi, cap de les entitats que s’hi van presentar “no van assolir la nota de tall d’un 7”. Entre les associacions que van optar al concurs i no el van passar hi ha la Federació d’Entitats Ateneu l’Harmonia. Blasi ha assegurat que ara s’està treballant amb l’entitat, sense partir de zero, però modificant bona part del projecte inicial, perquè gestioni el centre.

“No apostaria per regular l’accés turístic a la Boqueria”

De l’aglomeració dels turistes al Mercat de la Boqueria també s’hi ha referit com a regidor de Comerç, Consum i Mercats. Blasi ha assegurat que han fet un primer pas i han demanat als operadors turístics que regulin les rutes al mercat en franges i horaris per “interrompre el mínim possible” l’activitat del mercat. Tot i això, Blasi ha dit que no és partidari de regular l’accés al turisme, com demanen alguns comerciants, perquè “aniria en contra” i que s’ha de buscar l’equilibri ja que es tracta d’un equipament públic i a la vegada un mercat de gran èxit local i també internacional.