Amorós ha llançat la proposta d’elecció directa de consellers de districte en un acte de campanya envoltat de representants de diverses associacions de veïns i altres entitats veïnals i de comerciants. “Tot poder polític ha de tenir l’escrutini democràtic, només així es recuperarà la complicitat entre veïns i Ajuntament”, ha dit. El candidat a les primàries vol acabar amb l’elecció “misteriosa” dels consellers de districte. La proposta d’Amorós s’adiu amb la qual va llançar la setmana passada des de BTV la portaveu de Guanyem Barcelona, Ada Colau.

El candidat a les primàries d’ERC creu que amb la legislació vigent seria possible fer aquesta elecció a les municipals, i posa com a exemple un cas similar que ja s’ha fet a Saragossa. Amorós ha demanat també que s’iniciïn els canvis legislatius necessaris perquè es puguin escollir amb sufragi popular els regidors de districte i el president de l’Àrea Metropolitana. En la línia de reforçar la participació ciutadana, el diputat republicà ha reclamat dotar de contingut els consells de barri i obrir els centres cívics els caps de setmana i més enllà de les 20.30 h els dies feiners.

Oriol Amorós també ha criticat les intencions del PP de reformar la llei electoral perquè sigui la llista més votada en unes municipals la que governi encara que no tingui majoria. L’aspirant a alcaldable d’ERC hi veu “interessos partidistes”. “Si els ciutadans decideixen ajuntaments més plurals, els partits han de ser capaços d’arribar a acords i fer governs estables”, ha dit Amorós.