Per Ricard Gomà, Guanyem Barcelona és “una oportunitat magnífica” per fer visible una alternativa guanyadora al govern de Xavier Trias. “No hi ha una sola força política o un sol moviment social amb capacitat per erigir una alternativa guanyadora; el que diem a Guanyem Barcelona és, sí, sumem”, ha dit Gomà. El líder ecosocialista ha convidat altres forces polítiques i moviments socials a sumar-se a Guanyem Barcelona, com ara la CUP i Podem. “La suma ha de ser inclusiva, no sobra ningú, aquesta és la clau de l’èxit”, ha assegurat.

El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA no ha concretat si l’aposta per Guanyem Barcelona suposarà fer un pas enrere i no repetir com a cap de llista. “No n’hem parlat encara, abans hi ha altres fases”, ha precisat. Ricard Gomà sí que ha assegurat que la confluència no té com a resultat la dissolució d’ICV-EUiA en el panorama polític municipal. “No optem per diluir-nos, optem per aportar el que som a un espai més ample”, ha sentenciat Gomà, que ha defensat que la confluència fa necessari el “reconeixement mutu de les identitats” de les forces polítiques i socials que la conformin.

Gomà escriu que no només és necessari sinó “també possible. És la lògica de la confluència: més enllà de les clàssiques apel·lacions a la unitat; molt més enllà de la fragmentació”. El líder d’ICV-EUiA considera que, més que un objectiu electoral, la construcció de l’alternativa d’esquerres “és avui un compromís ètic, inajornable”. Gomà afegeix que cal guanyar Barcelona “perquè no segueixin amenaçant les escoles públiques, precaritzin la feina i la vida de les persones i avalin el desnonament d’una família”.

El president dels ecosocialistes a l’Ajuntament creu que en els darrers mesos s’han donat exemples de com l’organització veïnal i els processos participatius “han aconseguit frenar decisions municipals de baixa intensitat democràtica i alta intensitat mercantilitzadora”. Gomà parla del “fre dels veïns de Bon Pastor al tancament de l’Escola d’Adults” o “la  victòria de la Plataforma Salvem Botticelli” després que el govern hagi anunciat que “suspenia el projecte d’aparcament privat vinculat a una operació comercial rebutjada pel barri”.