En algunes zones de Ciutat Vella les nits dels caps de setmana no es pot dormir. Ho ha admès el regidor del districte, Jordi Rabassa, en una entrevista a l’ACN, i ho ha qualificat com a fet “intolerable” i que no es pot normalitzar. També ha apuntat que existeix “una Ciutat Vella de matí i una de vespre”, quant a la vida i l’ús de l’espai públic.

Tot i que el Pla d’usos actual prohibeix que hi hagi més discoteques al districte, Rabassa opina que n’hi hauria d’haver menys i per això estan treballant en el front marítim, on els locals d’oci nocturn del Port Olímpic seran substituïts per activitats vinculades al mar, el foment de la nàutica o la gastronomia. De fet, segons dades municipals, a Ciutat Vella hi ha 16 locals amb llicència de discoteca, una xifra que hauria de sumar-se als bars o sales de festes.

Un dispositiu de seguretat canviant “setmana a setmana”

Rabassa entén que hi ha “moltíssima” gent que té la necessitat de sortir al carrer i utilitzar l’espai públic després de mesos de confinaments per la pandèmia i per això, assegura, el dispositiu de seguretat per “neutralitzar” concentracions a partir de certes hores continuarà vigent i s’anirà canviant setmana a setmana perquè sigui “el més eficient possible”.

Ara bé, també creu que no tot s’ha de reduir als cossos de seguretat i apel·la a la corresponsabilitat dels locals d’oci nocturn i la gent que fa soroll al carrer.

Terrasses: busquen l'”equilibri”

Una altra qüestió que té alguns veïns en peu de guerra són les terrasses. Durant la pandèmia, s’han instal·lat a la calçada i en alguns xamfrans centenars de terrasses a Barcelona per facilitar la viabilitat de moltes empreses del sector de la restauració. Rabassa assenyala que s’han denegat 400 ampliacions a Ciutat Vella i se n’han concedit gairebé 300. “Malgrat tot, no hi caben, per això les repassarem amb l’objectiu de buscar l’equilibri”.

La FAVB, però, per la seva banda aquesta setmana ha denunciat que Barcelona ha sumat 10.000 terrasses durant la pandèmia i lamenta que això en alguns casos concrets genera malestar entre el veïnat pel soroll.