accés moll mestral nou port olímpic 2023

Ja es coneix el calendari d’intervenció al Port Olímpic. El gruix de les actuacions en superfície començaran el mes de març del 2022, amb la construcció del nou accés que ha de comunicar la ciutat amb el port i millorar-ne l’accessibilitat.

A l’abril serà el torn de la rehabilitació dels locals situats al moll de Mestral, que fins ara eren discoteques, i que han d’acollir un altre pol d’usos i activitats vinculats al mar i basats en models de producció i consum sostenibles.

Al mes de maig començaran els treballs dels dos accessos intermedis en el dic de recer, que connectaran la zona de passeig de cota ciutat amb la cota de port. Estan pendents de licitar els treballs de millora del dic de l’Escola Municipal de Vela; se n’està acabant de redactar el projecte executiu de rehabilitació.

Els antics locals d’oci nocturn, tapiats

locals tapiats
Locals tancats al Port Olimpic

En aquests moments, tots els locals estan tapiats amb planxes d’acer, en espera que comencin les obres d’adequació. A l’abril, B:SM va assumir la gestió del port i es va procedir a fer una urbanització provisional de la zona on hi havia les carpes, gairebé 5.000 metres quadrats ara destinats a zones d’estada i passeig.

Paral·lelament s’està treballant en la part submergida del dic de recer, unes obres que han de millorar la seguretat integral del moll. Els treballs finalitzaran al febrer, i en breu s’obrirà l’espai de passeig davant del mar.

Si tot va segons el calendari, està previst finalitzar la reforma del Port Olímpic al juny del 2026.