L’Ajuntament de Barcelona vol que l’oferta que hi hagi a la Rambla quan s’hagi reformat es focalitzi en els barcelonins i no pas en els turistes. En una entrevista a l’ACN, el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha dit que confia a retirar abans de l’estiu els 11 quioscos de les antigues ocelleries i “començar les obres tan bon punt es pugui”, previstes per a aquest 2022.

No pot ser que en negocis concedits per l’Administració el que hi hagi és venda de material per als turistes
Jordi Rabassa, regidor de Ciutat Vella

Rabassa ha dit que l’Ajuntament, per la seva banda, està fent la seva feina. El que els falta, però, és que “s’activin els privats, que han de començar a veure que el públic objectiu, el que necessiten, és el de Barcelona, i deixin de fer ofertes només per a turistes, que el que fan es foragitar la gent de Barcelona“.

Les obres podrien començar a l’estiu, si tot està a punt

Quan començaran les obres a la Rambla encara ara és una incògnita. Rabassa ha dit que no pot anticipar cap data, però no descarta que puguin ser a l’estiu si en aquell moment tot està a punt: “Començaran quan estiguin tots els processos administratius i les licitacions”.

Pel regidor del districte, el projecte de transformació de la Rambla té diverses estratègies i la d’urbanització implica una doble feina: esponjar-la perquè hi hagi més espai per passejar, però també treure’n oferta turística. És per això que, en aquest sentit, té clar que els quioscos han d’anar fora.