Imatge del parc de Montjuïc

Tal dia com avui de fa 25 anys es va cremar el Liceu. El ‘Hashtag Barcelona‘ convida aquest dijous experts en òpera i persones vinculades al Gran Teatre per recordar aquell dia i fer balanç de l’etapa que es va obrir cinc anys després amb la seva remodelació. L’imminent trasllat dels presos i l’inici del judici de l’1 d’octubre i els partits de tornada de la Copa del Rei del Barça i l’Espanyol, també són temes destacats d”El matí de Barcelona‘.


El Liceu, 25 anys després de les flames

Aquest dijous recordem el fatídic 31 de gener del 1994, en què es va cremar pràcticament per complet el Gran Teatre del Liceu. De fet, betevé dedica un especial a aquella jornada. Després de 25 anys, reflexionem sobre què va suposar aquella catàstrofe i sobre si, després de la seva reconstrucció, el teatre compleix amb la funció social que se li demanava. En parlem amb:

Segueix el debat en directe aquí, de dilluns a dijous, de 9h a 10h:


Hi haurà observadors internacionals al judici de l’1-O?

A 24 hores pel trasllat dels presos independentistes a Madrid, i a les portes del judici per l’1 d’octubre, la fiscal general de l’Estat, María Jesús Segarra, creu que no hi ha d’haver observadors internacionals presents a la sala. Per quins motius? En parlem amb Mercè Barceló, catedràtica de Dret Constitucional a la UAB i membre del Col·lectiu Praga i d’International Trial Watch:


L’actualitat a les xarxes

El Dia de la Pau ha començat pacíficament, però després les xarxes socials han despertat la violència verbal de sempre: el Mobile World Congress, el candidat Karl Jacobi i coses tan estranyes com empats matemàticament impossibles i la benedicció a camions d’escombraries han fet parar boig al Toni Noguera:


Tardor calenta

L’Àlex Solà ens porta un recull de notícies que exemplifiquen a la perfecció què és la catalanofòbia i analitza com alguns diaris de vegades volen veure el got més buit que no pas ple de manera intencionada:


Esports

El cap d’esports de betevé, Albert Setó, ens explica tots els detalls de l’èpica remuntada del Barça a la Copa del Rei contra el Sevilla (6-1) i també de la desfeta de l’Espanyol contra el Betis (3-1):

Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: