A través d’una connexió per satèl·lit, com fa en cada acte de campanya, Puigdemont ha assegurat que Catalunya necessita “alternatives que apoderin, que donin confiança a l’enorme potencial que té el nostre país”. I ha explicat la seva proposta per a l’endemà del 21-D: “Continuar construint Estat, fer la república dels ciutadans davant de la monarquia del 155”.

A l’acte també hi ha intervingut el número quatre de la llista, Jordi Turull, les números cinc i nou, Laura Borràs i Aurora Madaula, i Eduard Pujol, vuitè de la candidatura i portaveu. Turull ha agraït les cartes i postals del Pedraforca rebudes del Berguedà mentre era a la presó: “Una carta et pot arreglar una tarda”, ha dit. I en clau política, ha adreçat un missatge a Inés Arrimadas, de qui critica que digui, en l’eslògan de campanya, “Ara sí votarem”: “Inés, ni així guanyareu, perquè no coneixeu el poble de Catalunya”, li ha etzibat Turull.

Madaula ha afirmat que “de president només n’hi ha un i és el president Puigdemont” i ha afegit que ella va decidir sumar-se a la llista de Junts per Catalunya “per fer fora el feixisme, el mateix que va fer que els meus ‘abuelos’ vinguessin d’Extremadura i ara fa que el nostre govern sigui a l’exili o a la presó. Vull un país on el feixisme estigui condemnat i perseguit”.

Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, ha criticat Miquel Iceta per voler aplicar “el 155 fins i tot a la literatura”. Li ha retret que ahir digués que “ni estava tot per fer ni era tot possible, corregint Martí i Pol. Sr. Iceta, llegeixi una mica més i deixi de tocar-nos els poetes, que ens permeten tenir la dignitat”, ha reblat.