Roger Torrent ha assegurat, en una passejada per Sant Boi que el bloc independentista ha de saber “restituir la dignitat el del govern a la presó” però alhora ha de ser “realista” per tal que el govern executiu “pugui prendre decisions des del minut u”.

En la mateixa linía, aquest dijous el número cinc a la llista dels republicans, Carles Mundó, recomanava al candidat a la reelecció que no provi d’entrar a Espanya perquè s’arrisca a ser detingut: “Junts per Catalunya hauria de proposar un altre candidat si és que fos la llista més votada”, va dir en una entrevista a ‘Nació Digital’.

“Les coses es reprenen on es van deixar”

Carles Puigdemont ha respost aquest divendres als republicans. Considera que només es pot derrotar el 155 restablint el govern destituït després del 21-D, tot i que no ha aclarit si això passa per investir-lo a ell com a president de totes totes.

” Volem que allò que es va trencar de manera abrupte quedi derrotat a les urnes. Això vol dir que les coses es reprenen on es van deixar”, ha assegurat Puigdemont en connexió des de Brussel·les, tot matisant que les seves paraules no es refereixen estrictament a la seva persona: “Impedir la investidura del govern actual, no parlo de mi mateix, seria entendre que el 155 continua en vigor”, ha puntualitzat.

El d’ahir a Brussel·les va ser l’únic acte unitari previst entre Junts per Catalunya i Esquerra en aquesta campanya tot i que, paradoxalment, també ha servit començar a marcar diferències entre els dos partits.