Xavier Domènech ha erigit la seva formació com l’única capaç “de recosir el país contra qui constantment l’enfronta”. I ha posat d’exemple Puigdemont de qui, diu, només que “vol que perdi el bloc d’Arrimadas” i viceversa. De fet ha assegurat que aquells que diuen protagonitzar blocs antitètics no tenen resposta als grans problemes de la gent, com l’atur.

També ha negat que siguin els comuns els equidistants. Ha assegurat, en canvi, que són els que s’han implicat fins al final en diverses lluites socials, com evitar el tancament dels CAP i les retallades. També ha dit que són els que han fet de Barcelona la capital que més inverteix en polítiques socials i els que han acabat amb el bipartidisme.

Referèndum pactat

El secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, en referència a la qüestió territorial, ha assegurat que s’ha fet servir el nacionalisme per tapar les problemàtiques socials. Ha assegurat que els partits dels dos blocs no tenen cap solució factible: “Pegar la gent després de l’1-O o insultar l’escola catalana fa més fàcil o més difícil tendir ponts amb Catalunya? I l’altre tren que ens venia més sobirania ho aconseguit?”, s’ha preguntat retòricament.

En canvi ha assegurat que els comuns sí que tenen una solució perquè Catalunya augmenti la seva sobirania, un referèndum pactat.