Xavier Domènech també ha replicat les declaracions de la candidata de la CUP per Lleida, Mireia Boya, que ha dit que confia que es defensi el Museu de Lleida com els col·legis l’1-O davant l’ordre de traslladar les obres de Sixena a l’Aragó. El candidat dels comuns ha dit que no creu que aquesta sigui la “solució” per evitar que marxin les obres i ha afegit que “la millor defensa de Lleida i del seu patrimoni cultural és que es retiri el 155”. En tot cas ha titllat de “plenament rebutjable” que la Guàrdia Civil pugui entrar al Museu en aquest context.

Circuit complementari de campanya

Catalunya en Comú – Podem ha iniciat avui el circuit complementari d’actes de campanya a Barcelona, aquest primer per parlar de polítiques d’habitatge. El número set de la llista per Barcelona, David Cid, ha posat com exemple les polítiques de l’Ajuntament de Barcelona: “No pot ser que el consistori s’estigui arromangant i que des de la Generalitat es digui que no es pot fer res per culpa del Tribunal Constitucional. El TC és un obstacle però no pot ser una excusa”, ha dit Cid.

També ha defensat aconseguir millores en l’autogovern de Catalunya que permetrien, per exemple, dur a terme una Llei d’Arrendaments catalana que reguli els lloguers. “No pot ser que es dediquin més del 30 % dels ingressos familiars a les despeses del pis”, ha assegurat Cid.