El Partit Popular va ser, aquest dijous, l’últim a fer públic el seu programa electoral amb el punt referent a les banderes. Aquest divendres, Carles Puigdemont, candidat de JxC, ha dit que “a més de prohibir” i “de perseguir, hi ha alguna proposta esperançadora i atractiva? Fins i tot per a la gent que legítimament se senten espanyols a Catalunya i no volen que Catalunya se separi”.

Des d’ERC, Roger Torrent, número dos de la llista per Girona ha afirmat que “tot aquell que no pensi com ells, que digui el que no volen que diguem ha de ser prohibit, aquest és el seu concepte de democràcia”. La número 76 de la llista de la CUP, Eulàlia Reguant, ha assegurat que el PP “es dedica a prohibir ideologies enlloc de fomentar debats polítics”.

El candidat de Catalunya en Comú – Podem, Xavier Domènech, també s’hi ha mostrat en contra. Ha definit la mesura del PP com una “proposta de regressió”. Ha afegit que es poden “expressar lliurement opcions polítiques i símbols que vulguin transformar la situació”.