Mariano Rajoy s’ha adreçat als “catalans que volen recuperar la normalitat i la convivència” i els ha demanat el vot per al PP, que ha dit no es posarà al servei de cap causa de les quals després se’n hagin de penedir. També ha assegurat que el creixement econòmic es pot recuperar, tot i la “evident contracció de l’economia catalana”. Ha pronosticat un creixement del 3 % per a l’any 2018 si hi ha un mínim de seguretat a Catalunya.

Responent preguntes dels periodistes ha dit que respecta els qui dijous es van manifestar a Brussel·les, però, també que la protesta “va contra el signe dels temps i contra els valors i principis europeus”. Segons Rajoy els clams dels independentistes són somnis, mentre que el que interessa ara és que l’economia funcioni. També ha dit que el que cal defensar és “la unitat d’Espanya, la Constitució, l’imperi de la llei i ser a Europa”.

Albiol bufa espelmes pels 50 anys

El president espanyol ha participat al costat del candidat del seu partit, Xavier García Albiol, en un dinar col·loqui a Lleida. Precisament, el primer acte de Rajoy en la cursa del 21-D ha coincidit amb el 50è aniversari del candidat popular. En acabar el dinar, els companys de partit han sorprès Albiol amb un vídeo per felicitar-lo i un pastís d’aniversari.

Pel que fa al missatge polític, Xavier García Albiol ha carregat durament contra el líder socialista, Miquel Iceta, qui ha plantejat un indult per als independentistes encausats: “Això no és una preocupació de la majoria de catalans. Menys preocupar-se d’indults i més preocupar-se dels 470.000 aturats”, li ha etzibat.