La candidata ha fet aquestes declaracions en la inauguració d’una carpa que el partit ha instal·lat al mig de la plaça de la Universitat. Segons Arrimadas, es tracta d’un espai ciutadà des del qual es pretén explicar el projecte polític de Ciutadans. Per això, durant tota la campanya hi passaran representants de la formació com ara regidors i diputats per “escoltar els problemes de la gent i explicar les solucions que proposa Ciutadans”.

Responent preguntes dels periodistes, la cap de llista de la formació taronja ha dit que si és presidenta farà una auditoria sobre la gestió econòmica de la Generalitat i eliminarà “estructures al servei de la independència” com el Diplocat. També ha assegurat que impulsarà un model sistema de finançament que es basi en la finança dels serveis bàsics de la gent, que estigui dissenyat “amb criteris tècnics i no amb tripijocs polítics” i que sigui “just i garanteixi la solidaritat”.

Arrimadas també ha valorat la visita que el proper dissabte, 16 de desembre, els farà l’ex-primer ministre francès, Manuel Valls, i l’escriptor Mario Vargas Llosa. “Demostra que aquest —el procés— no és només un problema per als catalans, és un problema per al projecte europeu”, ha dit la candidata.