Per primer cop des que ha començat la campanya, el número set a la llista, Toni Comín, ha dirigit unes paraules als assistents a través d’un vídeo gravat a Brussel·les. Comín també s’ha fixat en els socialistes i, en to irònic ha expressat: “El PSC s’hauria de canviar les sigles i dir-se ‘PUS’, Partit Unionista Sobretot”, perquè, segons ell, l’únic valor que representa és el de la permanència de Catalunya a Espanya.

L’acte ha comptat amb antics dirigents del PSC que ara integren les diverses plataformes que es presenten amb ERC en aquestes eleccions com Més, Avancem, Catalunya Sí i l’associació Socialisme, Catalunya i Llibertat, també amb antics simpatitzants socialistes que ara congreguen amb les idees dels republicans.

En aquest sentit, Ernest Maragall ha capitanejat les crítiques a l’actual PSC, que considera que ha perdut els orígens i el rumb. En aquest sentit, no s’ha estalviat crítiques, un dia més, al candidat del partit pel 21-D, Miquel Iceta: “El que fa amb el PSC és convertir-lo en la nova vella Convergència. És el partit del mercadeig, de l’Hotel Palace, de la subsistència política”, ha assegurat.