La seva dimissió ja va ser polèmica. Va deixar al novembre la militància del partit. Va dir que ho feia per coherència, ja que segons Fachin, Podem Catalunya havia “deixat de ser útil contra el règim del 78”.

Ara, durant la campanya, ha anat intercalant la seva presència en actes tant d’ERC com de la CUP. Amb els anticapitalistes, va ser-hi dimecres durant la presentació de la Plataforma per la República, que ha creat amb la CUP, Som Alternativa i Procés Constituent i que pretén ser un espai de confluència que vagi més enllà del 21-D. Ha dit, a més, que té la intenció d’acompanyar-los en més actes.

Això no ha li ha impedit sumar-se també a dos actes d’ERC. Dimarts, va acompanyar els republicans en un míting  al Casinet d’Hostafrancs al costat de Raül Romeva, i aquest dijous ha participat en una conversa amb la número dos d’ERC, Marta Rovira, on ha llançat un dard contra la seva antiga formació. Ha assegurat que cada vot als comuns contribueix a la derrota de l’1-O.

L’exsecretari general de Podem defensa la construcció de la república, s’oposa a l’article 155 i ha demanat obertament la llibertat dels empresonats. Tot i això, ha evitat demanar directament el vot per als cupaires o els republicans.