Arrimadas ha dit que el 21-D és l’oportunitat per “posar fi al procés” i ha erigit Ciutadans com la formació que hi posarà punt final per obrir una nova etapa que, diu, “tindrà rostre de dona”. Durant l’acte, la candidata ha explicat que si és presidenta de la Generalitat prioritzarà les polítiques socials que garanteixin la plena igualtat entre homes i dones per superar “el sostre de vidre, trencar les barreres i combatre l’escletxa salarial”. També ha assegurat que defensarà que la maternitat no sigui penalitzada en la carrera professional de les dones i ha defensat que cal allargar encara més el permís de paternitat per equiparar-lo al de les dones. “Si són iguals, serà el mateix contractar un home que una dona”, ha clamat Arrimadas.

La candidata també ha retret a l’anterior govern de Junts pel Sí que no hagi invertit en les escoles bressol i, en canvi, hagi augmentat el pressupost del Departament d’Afers Exteriors de Raül Romeva.

“Em nego a acceptar que les dones siguem notícia per les agressions sexuals”

En l’acte, hi ha participat la número 10 a la llista per Barcelona, Noemí de la Calle; la número cinc, Sonia Sierra, i la líder del Grup Municipal a l’Ajuntament de Barcelona. Carina Mejías ha denunciat que les dones només són notícia per la violència de gènere o les agressions sexuals i ha assegurat que es nega a acceptar-ho. Ha explicat que l’objectiu de Ciutadans és erradicar aquesta xacra i ha proposat impulsar plans concrets per a la sensibilització. També ha demanat que les dones siguin notícia també per la “seva feina, la seva aportació i la seva contribució al futur”.