En un acte aquest dijous a la plaça de la Universitat, Domènech s’ha compromès a “caminar cap a una universitat pública gratuïta” i a rebaixar les taxes universitàries. Diu que només així l’accés a aquests estudis serà per a tothom, “com diu la Declaració dels Drets Humans”, i es posarà fi a l’expulsió d’estudiants del país que marxen fora perquè no es poden pagar els estudis a Catalunya.

El catedràtic i número 82 de la candidatura dels comuns, Vicenç Navarro, ha assegurat que Catalunya es troba en una “crisi social sense precedents”. I com a mostra d’això ha citat  el 40 % de catalans que no tindran el nivell de vida dels seus pares, que la meitat dels aturats fa més d’un any que no troben feina i que la precarietat laboral del país és la més alta de tot Europa.

També hi ha participat l’escriptor i periodista britànic Owen Jones, que ha assegurat que dóna suport als comuns perquè els moviments com el que representen “s’han d’unir més enllà de les fronteres”. Jones també ha assenyalat les eleccions del 21-D com una oportunitat per “erradicar l’imperi de les elits”. Espera que Catalunya en Comú pugui col·laborar a edificar una societat nova, basada amb els interessos de la majoria.

Domènech crida ERC i PSC a formar govern

Ja ho havia insinuat aquesta campanya però aquest dijous al matí en una conferència al Fòrum Europa, Xavier Domènech, ha estat més clar que mai a l’hora d’interpel·lar ERC i el PSC per formar amb ells un govern transversal: “Els cridem a sortir d’on són, no podem construir el futur si es mantenen on són”. El candidat dels comuns, però, ha admès que la seva proposta de tripartit “és molt difícil” però, a parer seu, “és l’única alternativa real”.