Carles Puigdemont i els quatre diputats que l’acompanyen a Brussel·les (Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig) no han demanat finalment el vot delegat per a la sessió de constitució del Parlament que es fa aquest dimecres. En canvi, els diputats electes que es troben a la presó, Oriol Junqueras, Joaquim Forn i Jordi Sànchez, sí que han sol·licitat que un altre diputat voti per ells. En el cas de Junqueras ho ha demanat a la secretària d’ERC, Marta Rovira, mentre que Forn i Sànchez l’han delegat en Jordi Turull.

La Mesa d’Edat, a la qual hi ha tres membres d’ERC, decidirà si permet el vot delegat dels diputats a la presó. Fonts de JxC han explicat que com que la majoria independentista a la Mesa del Parlament que es votarà està garantida, Puigdemont i els quatre exconsellers demanaran delegar el vot quan ja estigui constituïda.

Si no hi ha sorpreses, el vot dels cinc diputats independentistes a Brussel·les no és necessari per escollir la nova Mesa, perquè els comuns han anunciat que no votaran cap dels dos candidats a presidir la cambra, ni l’independentista ni el constitucionalista.