Roger Torrent prendrà aquest dimecres el relleu a Carme Forcadell durant la sessió constitutiva del Parlament, que arrencarà a les 11 h del matí, i es convertirà en el president més jove de la història de la cambra. Això si als cinc diputats a Brussel·les i als tres que són a presó se’ls permet finalment delegar el vot. En cas contrari, ERC i JxC només sumarien 62 vots i no arribarien a la majoria parlamentària (70 vots).

El candidat republicà a presidir el Parlament de Catalunya, Roger Torrent, de 38 anys, és diputat electe d’ERC i alcalde de Sarrià de Ter des de 2007, un càrrec que durant la legislatura anterior compatibilitzava amb el de portaveu adjunt de Junts pel Sí.

Llicenciat en Ciències polítiques, Torrent va entrar a les juventuts d’ERC als 19 anys i des d’aleshores ha estat lligat a la vida política. Segons un comunicat difós per Esquerra, Torrent ha dit que “serà un honor” succeir Carme Forcadell, a qui ha lloat per “defensar com ningú” la institució. Ha assegurat que el seu primer objectiu com a president del Parlament serà tornar a posar la cambra al servei de la ciutadania i no de les forces del 155. Ha conclòs afirmant que la seva intenció és “materialitzar el mandat democràtic sorgit de les urnes el passat 21 de desembre”. Més tard també ha agraït per Twitter la “confiança” del partit en “aquests moments tan transcendentals” i a la sortida de la seu d’ERC ha expressat la seva voluntat de superar la votació de demà i posar-se “a treballar.”

Alba Vergés com a secretària de la Mesa

Des del partit també han proposat la diputada republicana Alba Vergés com a una de les secretàries de la Mesa del Parlament. Va arribar a la cambra el 2012 formant part de les files d’ERC i va repetir com a diputada en l’última legislatura amb Junts pel Sí. En els últims dies havia sonat com a possible candidata per presidir la cambra, però finalment els republicans l’han proposat com a secretària.

Acord formal per votar Puigdemont com a candidat a presidir la Generalitat

En la línia de restitució de les institucions, a més de votar Roger Torrent com a president del Parlament, ERC i JxC també han acordat donar suport, com era previsible, al candidat a la presidència de la Generalitat, Carles Puigdemont.