L’advocat també assegura que impugnarà qualsevol petició d’extradició que presenti l’executiu de Mariano Rajoy.

El president i els 13 consellers estan citats a declarar dijous i divendres davant l’Audiència Nacional, després que la magistrada Carmen Lamela hagi admès a tràmit la querella de la fiscalia contra el govern català per delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics. A més, Lamela ha imposat als 14 investigats una fiança de 6,2 milions d’euros que hauran de pagar en un màxim de tres dies.

De moment, el vicepresident destituït, Oriol Junqueras, i els consellers Josep Rull, Jordi Turull i Raül Romeva, han dit a través de Twitter que ja han rebut la citació de l’Audiència Nacional, però es queixen que arriba a menys de 24 hores d’haver de comparèixer.

Tornen dos consellers que eren a Bèlgica

Divendres a la nit, el conseller d’Interior, Joaquim Forn, i la consellera d’Ensenyament, Dolors Bassa, van arribar a l’Aeroport de Barcelona-el Prat després d’acompanyar Puigdemont a Bèlgica. A l’aeroport, un grup de persones amb banderes espanyoles els han increpat.

A banda del govern català en ple, aquest dijous i divendres també estan citats a declarar al Tribunal Suprem la presidenta del Parlament, Carme Forcadell i part de la Mesa pels mateixos delictes.