El secretariat de l’entitat, reunit ahir de forma extraordinària, no considera “plenament democràtiques unes eleccions convocades il·legítimament pel govern de Madrid i amb els Jordis a la presó”. Tanmateix, hi veuen una oportunitat per “obtenir una victòria incontestable que ratifiqui la república”.

En un comunicat emès després de la reunió, l’ANC “només reconeix la República Catalana i rebutja l’aplicació de l’article 155 i la repressió que s’ha iniciat contra el nostre legítim govern i Parlament”.

També exigeix “la llibertat immediata de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que són presos polítics”.

Sobre els comicis del 21 de desembre, l’ANC acorda convocar la taula de partits i entitats civils abans de divendres per debatre una estratègia conjunta a seguir. “La nostra única finalitat és obtenir una victòria incontestable que ratifiqui la república, activi la Llei de transitorietat jurídica i el procés constituent, i restitueixi la sobirania dels legítims representants del poble català”, conclou el comunicat.

En paral·lel, l’Assemblea Nacional Catalana ha piulat un missatge del seu president, Jordi Sànchez, en què desmenteix els rumors sobre la seva situació a la presó de Soto del Real.